2024-06-05

Goldman Sachs прогнозує, що попит на нафту 2034 року досягне піка

Аналітик Goldman Sachs Даан Струвен заявив на вебінарі, що попит на нафту досягне свого піка на 2034 рік. При цьому інвестбанк прогнозує стійкий попит на нафту 2024 року, зазначив експерт.

Ціни на поточному рівні можуть призвести до поповнення запасів у Китаї. У нафтопереробній промисловості, як і раніше, спостерігаються труднощі. Однак видобуток поки не страждає помітно, частково через зростання продуктивності у сланцевій промисловості США. Аналітик наголосив на тенденції зміщення капіталовкладень із довгострокових на короткострокові проєкти. Однак це збільшує ризик дефіциту пропозиції у довгостроковій перспективі.

На вебінарі, організованому агентством Fitch Ratings, Гері Адманс з BP заявив, що екологічний водень буде важливим для скорочення викидів в атмосферу у рамках проєктів 1 і 2 при переробленні нафти. «Екологічний водень радикально скорочує наші проєкти 1 і 2», — сказав він. Спільне перероблення біопалива на нафтопереробних заводах (НПЗ) збільшить попит на водень, вважають у ВР.