СВЯТКУВАННЯ ДНЯ ГЕОЛОГА

     Щороку, першої неділі квітня, своє професійне свято визначають працівники, професія яких пов’язана не лише із романтикою, а й з тяжкою працею по розвідці вуглеводнів та непередбаченістю – День геолога.

     7 квітня 2008 року це свято відзначав і колектив ДП НАК «Надра України» «Полтавнафтогазгеологія». Колектив дочірнього підприємства, яке ще 3 березня 2008 року колишні керівники готували до знищення, зумів відстояти себе і за допомогою призначеного керівника Сікалова Геннадія Анатолійовича розпочав щоденно відстоювати не лише інтереси підприємства, але і інтереси держави, так як ДП «Полтавнафтогазгеологія» - державна власність.

     За 71 рік свого існування заслуженими працівниками цього підприємства було відкрито більше 150 родовищ газу, нафти та газового конденсату. У часи колишнього Радянського Союзу ДП «Полтавнафтогазгеологія» було провідним підприємством геологорозвідувальної галузі. Але, за останні 15 років доля посилала йому важкі та чисельні випробування.

     На сьогоднішній день, після тривалих непорозумінь, колектив підприємства підтримує та всіляко допомагає директору підприємства Г.А.Сікалову, який робить, у свою чергу, все можливе, щоб відродити славні здобутки геологорозвідувальників Полтавщини. Свою підтримку в цьому надає і Полтавська обласна державна адміністрація, яка, навіть у важкий для підприємства час, не залишалася байдужою, підтримувала колектив підприємства, відстоюючи його позицію у владних структурах України.

     Напередодні професійного свята від Обласної державної адміністрації на адресу Прем’єр-міністра України надійшло  звернення. Адміністрація звертається з проханням підтримати колектив підприємства, надати йому можливість розвиватися та плідно працювати у напрямку відновлення геологорозвідувальних робіт на території Дніпрово-Донецької западини з тим, щоб поповнювати скарбницю України в нарощенні запасів вуглеводнів та подальших їх використань нафтогазовидобувними галузями.  

     З нагоди професійного свята на підприємстві відбулася урочиста конференція трудових колективів, у якій взяли участь працівники Харківської геологорозвідувальної експедиції глибокого буріння, Карлівської геологорозвідувальних експедиції глибокого буріння, Балакліївської бази виробничого обслуговування, які є відособленими підрозділами ДП «Полтавнафтогазгеологія». На конференції було порушено низку питань, якими стурбовані працівники, та поставлені завдання щодо налагодження виробничого процесу та відновлення геологорозвідувальних робіт, пошуку нових перспективних площ вуглеводнів.

     У  ході конференції директором підприємства за сумлінну працю та значний внесок у виробничий процес було відзначено вищими галузевими нагородами, відомчими заохочувальними відзнаками – медалями В.І.Лучицького, Почесними грамотами НАК «Надра України», адміністрації та профспілкового комітету управління підприємства, Почесними грамотами Обласної державної адміністрації працівників підприємства. Вищою галузевою нагородою «Почесний розвідник надр» було відзначено:

- Яременка Володимира Олександровича  – першого заступника директора підприємства;

- Гребінюкова Михайла Івановича – головного технолога Харківської нафтогазорозввідувальної експедиції глибокого буріння;

     Відомчу заохочувальну відзнаку – медаль В.І.Лучицького отримали:

-         Бондар Василь Романович – начальник бурової Карлівської нафтогазорозвідувальної експедиції глибокого буріння;

-         Доля Володимир Федорович – бурильник 6 розряду Харківської нафтогазорозввідувальної експедиції глибокого буріння;

-         Непочатова Ніна Петрівна – головний бухгалтер Бази виробничого обслуговування;

     Почесні грамоти НАК «Надра України» отримали:

-         Мотріченко Михайло Володимирович – бурильник Карлівської нафтогазорозввідувальної експедиції глибокого буріння;

-         Бабенко Михайло Олексійович – провідний енергетик Краснокутської партії глибокого буріння Харківської нафтогазорозввідувальної експедиції глибокого буріння;

-         Гнідь Олександр Дмитрович – токар 6 розряду ремонтного цеху Бази виробничого обслуговування;

-         Коротич Олексій Андрійович – провідний інженер з охорони навколишнього середовища управління Дочірнього підприємства НАК «Надра України» «Полтавнафтогазгеологія».

Велика група передовиків виробництва була нагороджена Почесними грамотами адміністрації та профспілкового комітету управління підприємства, цінними подарунками, серед яких були подорожі  до Туреччини, абонементи на відвідування фитнес-клубу «Вітамін» та коштовні сувеніри. Професійне свято колектив ДП «Полтавнафтогазгеологія» продовжив святкувати у ресторанному  комплексі «Міміно», куди було запрошено представників керівних і владних структур, працівників підприємства.

     Підводячи підсумки минулого 2007 року, який був для підприємства дуже важким, директор Г.А.Сікалов, під час свого виступу, наголошував на питаннях, що стосуються відновлення виробничо-технологічного процесу та поставив завдання підвищувати якість проведення пошукових бурових робіт на нафту і газ. У своєму виступі директор висловив впевненість у силах та можливостях трудового колективу та сподівання, що завдяки професійним можливостям працівників і спеціалістів підприємства буде відновлено виробничо-технологічний процес та виконані завдання, поставлені керівництвом.