ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 26 серпня 2009 р.  №905

 

ЗМІНИ,
що вносяться до Статуту Національної
акціонерної компанії “Надра України”

 

1. У пункті 23:

абзац третій викласти у такій редакції:

“майна, переданого засновником до статутного (складеного) капіталу Компанії”;

абзац шостий виключити.

2. Пункти 24 і 25 викласти у такій редакції:

“24. Майно перебуває у державній власності і належить Компанії на праві господарського відання.

25. Компанія володіє, користується та розпоряджається належним їй майном з урахуванням установлених цим Статутом обмежень, вчиняючи стосовно нього дії, що відповідають визначеній цим Статутом меті та основним завданням Компанії і не суперечать законодавству.

Компанії заборонено вчиняти дії стосовно майна, у тому числі пакетів акцій, переданого засновником до її статутного (складеного) капіталу, наслідком яких може стати його відчуження, без відповідного рішення Кабінету Міністрів України.

Майно Компанії, у тому числі пакети акцій, передане засновником до її статутного (складеного) капіталу, не може бути предметом застави без прийняття відповідного рішення Кабінетом Міністрів України.”.

3. Пункт 26 виключити.

4. Доповнити пункт 48 підпунктами 61 — 63 такого змісту:

“61) вирішення питання участі Компанії у господарських товариствах, придбання акцій інших акціонерних товариств;

62) погодження створення підприємствами, у статутних (складених) капіталах яких Компанія володіє корпоративними правами, суб’єктів господарювання, філій, представництв та інших відокремлених структурних підрозділів, придбання ними акцій (часток, паїв) у статутних (складених) капіталах інших суб’єктів господарювання, а також проектів їх статутів та положень;

63) прийняття рішення про участь Компанії разом з іншими суб’єктами господарювання у спілках, асоціаціях та інших об’єднаннях;”;

доповнити підпункт 9 після слова “способом” словами “майна, у тому числі”, а слово “переданих” замінити словом “переданого”;

доповнити пункт підпунктом 91 такого змісту:

“91) прийняття рішення про заставу майна, у тому числі пакетів акцій, переданого до статутного (складеного) капіталу Компанії;”.

5. В абзаці першому пункту 49 слова “не менш як” замінити словами “більш як”.

6. Абзац четвертий пункту 51 виключити.

7. У пункті 56:

абзац другий викласти у такій редакції:

“У засіданні наглядової ради мають право брати участь з правом дорадчого голосу представники органу місцевого самоврядування та профспілок або іншого уповноваженого колективом органу, який підписав колективний договір від імені трудового колективу.”;

доповнити пункт абзацом такого змісту:

“Члени наглядової ради, що представляють інтереси держави, голосують на її засіданнях відповідно до наданих уповноваженим органом управління (уповноваженою особою) завдань, пов’язаних з голосуванням.”.

8. У пункті 59:

доповнити абзац перший після слова “До” словом “виключної”;

у підпункті 5 цифри “200000” замінити цифрами “50000”;

підпункт 10 виключити.

9. У пункті 68:

у підпункті 1 слова “участі у господарських товариствах, придбання акцій інших акціонерних товариств,” виключити;

у підпункті 12:

в абзаці третьому цифри “200000” замінити цифрами “50000”;

абзац четвертий виключити.

10. Доповнити пункт 72 абзацом такого змісту:

“У разі коли корпоративні права держави перевищують 50 відсотків статутного (складеного) капіталу господарської організації, до складу ревізійної комісії, крім представників уповноваженого органу управління, включається представник ГоловКРУ або ДПА.”.

11. У пункті 95:

у підпункті 1:

доповнити підпункт після абзацу пятого новими абзацами такого змісту:

“вирішує питання участі Компанії у господарських товариствах, придбання акцій інших акціонерних товариств;

погоджує створення підприємствами, у статутних (складених) капіталах яких Компанія володіє корпоративними правами, суб’єктів господарювання, філій, представництв та інших відокремлених структурних підрозділів, придбання ними акцій (часток, паїв) у статутних (складених) капіталах інших суб’єктів господарювання, а також проекти їх статутів та положень;

приймає рішення про участь Компанії разом з іншими суб’єктами господарювання у спілках, асоціаціях та інших об’єднаннях;”.

У зв’язку з цим абзаци шостий — дев’ятий вважати відповідно абзацами дев’ятим — дванадцятим;

абзац десятий викласти у такій редакції:

“- продаж або відчуження будь-яким іншим способом, а також про заставу майна, у тому числі пакетів акцій, переданого до статутного (складеного) капіталу Компанії;”.

12. У тексті Статуту слова “статутний фонд” в усіх відмінках і формах числа та “спостережна рада” і “дочірні підприємства” в усіх відмінках замінити відповідно словами “статутний (складений) капітал” у відповідному відмінку і числі та “наглядова рада” і “підприємства, у статутних (складених) капіталах яких Компанія володіє корпоративними правами,” у відповідному відмінку.