2018-02-08

Запропоновані надрокорстувачами 23 нафтогазоносні ділянки на аукціон мають суттєве порушення географічних координат

Державна служба геології та надр України розглянула та повернула 23 заяви щодо організації аукціону з продажу спеціальних дозволів на користування нафтогазоносними ділянками надр ТОВ «Геофізичне обладнання надра» про це повідомляє т.в.о. Голови Держгеонадр Олег Кирилюк

- При опрацюванні наданих заяв з доданими документами від ТОВ «Геофізичне обладнання надра» ми виявили, що 9 ділянок надр перетинаються з площами, які запропоновані до надання спеціальних дозволів на користування надрами на умовах про розподіл продукції.

Також, при перевірці географічних координат кутових точок ще по 7 нафтогазоносним ділянкам надр, які були запропоновані, ми встановили перетин з раніше направленими на розгляд до Держгеонадр, від інших суб’єктів господарювання, заявами на отримання або продовження строку дії спеціальних дозволів на користування надрами.

Також в повідомленні прес-служби Держгеонадр йдеться про те, що решта заяв були повернуті у зв’язку з вступом в дію Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» від 18 грудня 2017 року, згідно з яким рішення про продовження планової діяльності приймаються за умовами проведення оцінки впливу на довкілля.

Довідка.

Сфера застосування оцінки впливу на довкілля визначена статтею 3 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля».

Відповідно до статті 151 Кодексу України «Про надра» якщо користування надрами пов’язане з провадженням діяльності, визначеної Законом України «Про оцінку впливу на довкілля», надання їх у користування здійснюється з урахуванням результатів оцінки впливу на довкілля.

Згідно з абзацом 3 статті 14 Закону України «Про нафту і газ» надання спеціальних дозволів на користування нафтогазоносними надрами здійснюється з урахуванням результатів оцінки впливу на довкілля.

Нагадаємо, раніше в ЗМІ повідомлялось, що експерти ГО «Наука, Розвідка, Видобування» спільно з надрокористувачами підготували 23 ділянки надр до нового аукціону з продажу спеціальних дозволів на користування надрами.