2021-04-12

Запорізький ОАС виніс рішення щодо Велико-Токмацького родовища

До Запорізького окружного адміністративного суду надійшов позов ТОВ «Будівельник 2007» до Державної служби геології та надр України, в якому позивач просить суд визнати протиправними позапланові перевірки підприємства, та скасувати відповідні приписи ДСГНУ.

Позивачеві було надано спецдозволи №5124 та №5125 від 28.01.2020 з метою видобування руд марганцю Північної ділянки Велико-Токмацького родовища Запорізької області, строком на 20 років.

В обґрунтування позовних вимог ТОВ «Будівельник 2007» посилається на те, що Держгеонадрами було порушено Закон України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», а тому представники Держгеонадр не були допущені до проведення перевірок.

В обґрунтування заперечень Службою зазначено, що ТОВ «Будівельник-2007» не надав два звіти про виконання Програми робіт до ДНВП «Геоінформ України», а також пояснень з питань, які входять до компетенції Мінприроди.

У результаті розгляду справи, суд частково задовольнив позов ТОВ «Будівельник - 2007».

Щодо інших позовних вимог, то у їх задоволенні відмовлено, оскільки вони не були спрямовані на захист порушених прав позивача.

Як наслідок, з Держгеонадр було стягнуто на користь ТОВ «Будівельник-2007» судовий збір в розмірі 9080,00 грн.