2017-05-29

За рік роботи УГВ-СЕРВІС забезпечив українцям додаткові 380 млн кубометрів газу

Укргазвидобування підбиває підсумки роботи створеної рік тому філії УГВ-СЕРВІС, яка здійснює капітальний ремонт та інтенсифікацію роботи свердловин, підвищує технологічну та економічну ефективність надання сервісних послуг.

За період з червня 2016 року по квітень 2017 року філією УГВ-СЕРВІС виконано:
– 273 операції колтюбінговими установками, результатами яких є додатковий видобуток на фонді газових свердловин 101 млн кубометрів газу;
– 165 капітальних ремонтів свердловин (у тому числі 81 свердловина виведена з бездіяльності) з додатковим видобутком газу 281,6 млн кубометрів газу;
– 7 технологічно досконалих операцій по ГРП власними силами на 5 свердловинах. Додатковий видобуток після проведення ГРП складає 350 тис. м3/добу, прогнозований річний ефект після проведення інтенсифікації – 72,6 млн кубометрів.

«Одним з найважливіших досягнень Укргазвидобування за останній рік, безперечно, є створення у Полтаві філії УГВ-СЕРВІС. Організованому рік тому сервісному підрозділу відведено особливе місце у реалізації стратегії «20/20», оскільки він дає друге життя свердловинам. На прикладі роботи УГВ-СЕРВІС ми переконалися, що свердловини, які раніше здавали відпрацьованими та виснаженими, у разі застосування нових технологій знов дають Україні газ, роблячи свій вагомий внесок у важливу справу досягнення енергетичної незалежності країни», – зазначив Голова Правління ПАТ «Укргазвидобування» Олег Прохоренко.

Нагадаємо, що філію створено шляхом відокремлення цехів з капітального ремонту свердловин від ГПУ «Полтавагазвидобування», «Шебелинкагазвидобування» та «Львівгазвидобування». Роботу філії розпочато 1 червня 2016 року, виходячи з основних завдань, що визначаються ПАТ «Укргазвидобування». Головний офіс підприємства знаходиться у м. Полтава, структурні підрозділи та потужності на території Львівської, Харківської та Полтавської областей. Загальна кількість працівників УГВ-СЕРВІС на І квартал 2017 року – 1072 особи. З моменту створення філія укомплектована чотирма новими додатковими колтюбінговими комплексами, ще три відновлено. Також модернізовано та відновлено флот ГРП.