2017-02-17

За минулий рік ПАТ «Укргазвидобування» сплатило майже вдвічі більше податків, ніж у 2015 році

За результатами 2016 року ПАТ «Укргазвидобування» очолило рейтинг топ-100 компаній, які є найбільшими платниками податків в Україні. За минулий рік наше Товариство перерахувало до бюджетів всіх рівнів близько 39 млрд грн податків і зборів. Ця сума майже удвічі більша, ніж була у 2015 році, коли було сплачено 20 млрд грн.

«За минулий рік наша компанія сплатила 38 460 436 тис. грн до Зведеного бюджету України і 475 542 тис. грн до бюджетів місцевих рівнів. Ми системно працюємо над забезпеченням наповнення державного бюджету. Податкові надходження зростають з року в рік, що свідчить про успішне реформування УГВ. Ми і надалі будемо вчасно та у повному обсязі сплачувати податки, адже у такий складний період для країни – це запорука її добробуту», – зазначив директор фінансовий ПАТ «Укргазвидобування» Юрій Рубіш.

У загальну суму увійшли сплачені компанією рентні платежі, акцизний податок, ПДВ, ПДФО, військовий збір, податок на прибуток, екологічний податок та місцеві податки і збори.

«УГВ справно виконує податкові зобов’язання, інвестує у свій розвиток і модернізацію, дотримується соціальних угод», – додав Юрій Рубіш.
Варто зазначити, що наше Товариство вже другий рік поспіль зберігає абсолютну першість за сплатою податків. За попередніми прогнозами, у 2017 році сума цих платежів може зрости майже до 50 млрд грн.