2018-03-01

Ярослав Климович: позитивна динаміка надихає

У досить складних фінансових умовах Національній акціонерній компанії «Надра України» вдалось зберегти позитивну динаміку та утриматись на рівні беззбиткової діяльності.

За результатами діяльності у 2017 році Компанія отримала прибуток у сумі 638 тис. грн., що удвічі більше ніж у 2016 році (304 тис. грн.).
— За 2017 рік Компанією в дохід бюджету сплачено податків та обов’язкових платежів близько 74 млн. грн., що у 1,6 разів більше, ніж у 2016 році (47,8 млн. грн.). А це свідчить, що поступ є і наше підприємство розвивається. Можливо десь не такими швидкими темпами, як би нам хотілося, але позитивна динаміка дає впевненість у найближчому майбутньому, — зазначив Голова правління Національної акціонерної компанії «Надра України» Ярослав Климович.

Також він розповів, що Компанія спрямовує власні кошти на підтримку діяльності дочірніх підприємств, які є самостійним юридичними особами. Протягом минулого року як інвестиції дочірнім підприємствам було перераховано понад 30 млн. грн.

Крім того, у 2017 році вперше за останні 7 років Компанія спрямувала частину коштів на розрахунки з працівниками неактивних підприємств. У 2018 році заплановано продовжити такі розрахунки.

Варто зазначити, що у досить непростий для геології час, Національній акціонерній компанії «Надр України» вдається знаходити ресурси та виконувати ті геологічні завдання, які стоять перед Компанією. Зокрема, у 2017 році вперше за власні кошти Компанія провела буріння свердловини №17-Ретичинська. Наразі ця свердловина знаходиться на етапі дослідження та в подальшому планується введення її в дослідно-промислову експлуатацію.