2017-10-11

Всі аукціони Держгеонадр проводитимуться в режимі онлайн

На сьогодні в Держгеонадрах розроблений пілотний проект із запровадження порядку проведення аукціонів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами шляхом електронних торгів.

За словами  керівника Держгеонадр Олега Кирилюка, запровадження системи електронних аукціонів забезпечить новий рівень якості обслуговування потенційних надрокористувачів:

- Нова система онлайн-аукціонів дозволить якісно та оперативно обслуговувати потенційних надрокористувачів, які звернуться до відомства за отриманням спеціального дозволу. Реалізація пілотного проекту від Держгеонадр дасть можливість скоротити візити в службу до одного - лише за отриманням спеціального дозволу.  Нашою першочерговою задачею, як держоргану, є забезпечення відкритості та прозорості при наданні адміністративних послуг суб’єктам господарювання, - повідомив Голова відомства.

Незалежно від місця знаходження суб’єкти господарювання в день проведення торгів зможуть взяти участь в онлайн-аукціоні.
Усі подані заявки будуть захищені електронними цифровими підписами та слугуватимуть для подальших кроків по підняттю ціни лоту у ході торгів.

Нова система буде працювати таким чином:
1) заходите на веб-сайт електронних торгів, реєструєтесь;
2) знаходите свій особистий електронний кабінет, в якому міститиметься вся потрібна інформація для учасників;
3) реєструєтесь по кожному обраному лоту;
4) вносите гарантійний внесок;
5) торгуєтесь, подаєте покроково електронні пропозиції підняття ціни за лот.
6) у разі перемоги отримуєте право користування надрами.

Система електронних торгів працюватиме в режимі реального часу для  необмеженого кола осіб. Крім того, буде здійснюватися збір, візуалізація та зберігання інформації про об’єкти торгів, проводитиметься авторизація учасників торгів, а також надання, зіставлення і прийняття їх цінових пропозицій.

Електронний формат зможе залучити максимальну кількість учасників. Будь-який користувач мережі Інтернет матиме можливість спостерігати за процесом розпорядження надрами, які є власністю українського народу.

Нагадаємо, Державна служба геології та надр України  (Держгеонадра) є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Міністра екології та природних ресурсів і який реалізує державну політику у сфері геологічного вивчення та раціонального використання надр.

З 25 травня 2017 року тимчасово виконуючий обов’язки Голови Державної служби геології та надр України Кирилюк Олег Васильович.