2020-08-14

Видобуток сланцевої нафти в США відновиться до 2022 року

Такий прогноз наведено в серпневій доповіді ОПЕК.

Відновлення видобутку сланцевої нафти в Сполучених Штатах до докризового рівня слід очікувати тільки до 2022 року, хоча зростання нафтових цін після потрясінь на ринку і надає підтримку сланцевим виробникам США, говориться в серпневій доповіді ОПЕК. З початку цінової кризи в березні, відзначається в документі, близько 24 виробників нафти і газу США були змушені подати заяву про банкрутство. «Оскільки ціни на нафту з тих пір виросли, деякі американські виробники сланцевої нафти демонструють ознаки відновлення видобутку після різкого спаду попиту», - йдеться в документі. При цьому відновлення видобутку сланцевої нафти в США до докризового рівня картель очікує тільки до 2022 року.

Прогноз зростання видобутку вуглеводнів в США на 2020 рік, незважаючи на різке падіння в другому кварталі, на 2,7 млн ​​б / д в квартальному вираженні, був кілька переглянутий ОПЕК в бік збільшення - на 46 тис. б / д, через більш високих очікувань у другому півріччі. Тепер видобуток в США за підсумками року очікується на рівні в середньому 17,1 млн б / д, що нижче на 1,32 млн у порівнянні з 2019 роком. Прогноз видобутку в США на 2021 рік не змінився - 17,33 млн б / д.

«У 2021 році очікується відновлення світового попиту на нафту, що сигналізує про найбільш сприятливу цінову кон'юнктуру на наступний рік, що сприятиме відновленню пропозиції країн, що не входять в ОПЕК, особливо США», - цитує ПРАЙМ фрагмент доповіді ОПЕК.