2013-10-07

Відбувся семінар-нарада «Про досягнення та перспективи розвитку нафтогазовидобувної галузі Полтавщини»

У Полтаві 3 жовтня 2013 року пройшов Міжгалузевий семінар-нарада на тему: «Про досягнення та перспективи розвитку нафтогазовидобувної галузі Полтавщини». У ході семінару-наради розглянуто сучасні досягнення нафтогазовидобувної галузі, перспективи розвитку вуглеводневої бази Східного нафтогазоносного регіону в цілому і Полтавської області зокрема, роль нафтогазовидобувної галузі у розвитку регіонів, співпраця з місцевими органами влади і самоврядування та перспективи проведення геологічних робіт на нетрадиційні види вуглеводнів.

З вітальним словом до учасників міжгалузевого семінару-наради від Міністра екології та природних ресурсів України Проскурякова О.А. виступив Перший заступник Голови Державної служби геології та надр України Падалко О.В. «Перед енергетичним сектором України постала низка безпрецедентних проблем: від надмірного використання дорогого імпортного палива до неефективних ринків та інфраструктури. Водночас Україна має потенційну можливість здійснити справжній переворот в енергетиці, який міг би сприяти росту зайнятості, прискорити економічне зростання та підвищити енергетичну безпеку. Модернізація енергопостачальних галузей України лише розпочинається і потребуватиме величезних інвестицій, одночасно з докорінною реформою умов ведення господарської діяльності», – йшлося у привітанні Міністра.

З доповіддю «Перспективи розвитку Східного нафтогазоносного регіону на прикладі Полтавської області» виступив директор ДП «Укрнаукгеоцентр» Національної акціонерної компанії «Надра України» Голуб П.С.

У Міжгалузевому семінарі-нараді також взяли участь Голова Харківської облдержадміністрації Добкін М.М., заступник Голови правління Національної акціонерної компанії Максіменцев М.Г., ректор державного закладу «Державна екологічна академія післядипломної освіти та управління» Бондар О.І., керівники нафтогазовидобувних підприємств області, представники громадських організацій та інші.

Учасники семінару-наради відзначили важливість проведення таких спільних заходів, що дозволяють обмінюватись досвідом та знайомитись з передовими технологіями та новою технікою у сфері нафтогазовидобування.

Державна служба геології та надр України