2017-03-31

Відбувся перший в 2017 р. аукціон з продажу спецдозволів на користування надрами

30 березня, Державна служба геології та надр України провела перший в 2017 році аукціон з продажу спеціальних дозволів на користування надрами. На торги було виставлено три ділянки надр з підземними водами для геологічного вивчення у тому числі з подальшою дослідно-промисловою розробкою. Нагадаємо, це другий аукціон, який відбувся за новими правилами. Замість 15 днів, у надрокористувачів було 75 днів на підготовку відповідних документів для участі в аукціоні.

Держгеонадра провела перший в 2017 році аукціон з продажу спеціальних дозволів. Три лоти, за якими відбулись торги, це ділянки питних підземних і мінеральних вод. А саме ділянка «Брюховичі-свердловина №4», Водозабір ТОВ «Завод мінеральних вод «Реал» (свердловина №2) та Водозабір у с.Камьянече (свердловина б/н).

«Перший аукціон в 2017 році відбувся. Загальна сума, яку впродовж 30 днів мають сплатити переможці аукціону до бюджету, складає 308 тис.грн. Це вартість спецдозволів – 164.5 тис, та геологічної інформації – 143.507 тис грн. Після отримання бюджетом повної суми, переможці отримають дозвільні документи на користування надрами», – прокоментував результати аукціону голова аукціонного комітету Дмитро Абрамович.

Переможцями аукціону стали АПП «Львівське», ТОВ «Завод мінеральних вод «Реал» та ФОП С.С.Славич.

Нагадаємо, що це був другий аукціон з продажу спеціальних дозволів на користування надрами, який відбувся за новими правилами. Замість 15 днів на підготовку відповідних документів, надрокористувачі мали 75 днів на підготовку документів та корекцію ймовірних помилок. Ці зміни були ініційовані Держгеонадрами у минулому році.