2017-08-11

Відбулась нарада з питання продовження дії спецдозволів ДП «СхідГЗК»

У Держгеонадрах 3 серпня 2017 року відбулась нарада за участю народного депутата України Вадима Івченка, Т.в.о. Голови Держгеонадр Олега Кирилюка, Голови Кіровоградської обласної ради Олександра Чорноіваненка, директора Департаменту промисловості Кіровоградської ОДА Олександра Корнюши, представників Державного підприємства «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» та профспілкових організацій.

У ході зустрічі учасники обговорили питання забезпечення роботи ДП «СхідГЗК», налагодження взаємодії та шляхи розв’язання проблеми, що виникла у зв’язку із закінченням терміну дії спецдозволів ДП «СхідГЗК».

Очільники профспілкових організацій Інгульської та Смолінської шахт висловили занепокоєння у зв’язку з загрозою зупинення роботи шахт, зумовлену закінченням терміну дії трьох спеціальних дозволів на користування надрами Ватутінського, Мічурінського та Центрального родовищ.

Голова Кіровоградської обласної ради Олександр Чорноіваненко звернув особливу увагу присутніх на те, що ДП «СхідГЗК» є бюджетоутворюючим стратегічним підприємством і необхідно налагодити взаємодію для вирішення питання.

 «Ми розуміємо важливість вирішення питання, разом з тим, Держгеонадра мають діяти винятково в порядку, визначеному чинним законодавством. Розгляд питання продовження дії спецдозволів буде невідкладно винесене на розгляд Комісії з питань надрокористування, що відбудеться найближчим часом» - зазначив т.в.о. Голови Держгеонадр Олег Кирилюк. 

Народний депутат України Вадим Івченко, який був присутній на нараді, взяв під контроль питання, порушені в ході наради.  

З метою недопущення подібних ситуацій Держгеонадра звертають увагу надрокористувачів на важливість належного оформлення та вчасного подання відповідних документів на розгляд органу.