2020-01-24

В «Укрнаукагеоцентр» зустрілися із представниками АТ «Укргазвидобування» і Vermilion Ukraine Exploration B.V.

23 січня 2020 р. відбулася робоча зустріч фахівців підприємств ПрАТ «НАК «Надра України» і ДП «Укрнаукагеоцентр» з представниками компанії АТ «Укргазвидобування» Олегом Гоцинцем і Олегом Гаракевичем та Скотом Маклареном, який представляє Vermilion Ukraine Exploration B.V., дочірню компанію канадської нафтогазової компанії Vermilion Energy Inc.

Нагадаємо, що АТ «Укргазвидобування» та Vermilion Ukraine Exploration B.V. стали переможцями конкурсів на укладання угод про розподіл продукції на Балаклійській та Іванівській нафтогазових ділянках надр.

Привітавши гостей, генеральний директор ДП «Укрнаукагеоцентр» Петро Голуб зауважив, що материнські структури ДП «Укрнаукагеоцентр» — Держгеонадра та ПрАТ «НАК «Надра України», прагнуть створити привабливі умови для інвесторів та якісної підготовки об’єктів для інвестування, що підвищить ефективність розробки українських надр.

 На зустрічі геологи компаній обговорили можливості та перспективи подальшої співпраці з іноземними колегами в контексті проведення геологорозвідувальних робіт в умовах високої розвіданості нафтогазовидобувних регіонів, практичної виснаженості діючих родовищ та дефіциту розвіданих об’єктів. Крім того, гостей детально ознайомили з геолого-геофізичними матеріалами по свердловинах на Балаклійській та Іванівській нафтогазових ділянках надр.

Технічна служба «Укрнаукагеоцентр» також ознайомила колег з потужностями підприємства, лабораторіями з вивчення пластових флюїдів та дослідження флюїдів в пластових умовах, з керносховищем та лабораторним обладнанням для вивчення кернового матеріалу.

За підсумками візиту були сформульовані напрями укладання угод про детальний аналіз наявних геолого-геофізичних матеріалів та дослідження геологічної вивченості території, як першого кроку в проведенні запланованих геолого-розвідувальних робіт на Балаклійській та Іванівській нафтогазових ділянках надр.

Довідково:
ПрАТ «НАК «Надра України» — компанія, що реалізує інтереси держави та здійснює інвестиційні проекти у геологорозвідувальній галузі на території України. ДП «Укрнаукагеоцентр» — дочірнє підприємство ПрАТ «НАК «Надра України», що виконує повний комплекс науково-дослідних та виробничо-тематичних робіт, проведення геолого-розвідувальних робіт на нафту і газ, як на традиційні, так і нетрадиційні типи покладів (сланцевий газ, газ ущільнених колекторів, газ (метан) вугільних родовищ та ін.).

Володіючи геолого-геофізичними матеріалами про всі родовища Східної частини України, які були отримані за 80 років проведення геологорозвідувальних робіт, фахівці ДП «Укрнаукагеоцентр» мають можливість науково обґрунтовувати та визначити першочергові ділянки для проведення бурових робіт для іноземних інвесторів.

Укргазвидобування — найбільша газовидобувна компанія в Україні, на яку припадає 75% внутрішнього видобутку газу. Vermilion Energy — міжнародна нафтогазова компанія, акції якої розміщені на Нью-Йоркській та Торонтській фондовій біржах. Її діяльність зосереджена у трьох основних регіонах: Північна Америка (Канада, США), Європа (Франція, Нідерланди, Німеччина, Ірландія, Хорватія, Угорщина, Словаччина) та Австралія. Компанія володіє значним досвідом та технологіями у видобутку вуглеводнів на суші та морі, і зокрема, напівтрадиційних та нетрадиційних покладів.