2020-01-23

В Укргазвидобуванні змінили органи управління

В межах процесу трансформації Групи Нафтогаз затвердили нову редакцію статуту Укргазвидобування. Відбулася зміна колегіального виконавчого органу – Правління Товариства на одноосібний – Генерального директора.

Відповідно до змін, члена правління, який тимчасово здійснює повноваження Голови Правління – Андрія Фаворова обрано особою, яка тимчасово здійснює повноваження Генерального директора. Нагадаємо, що з листопада 2018 року Андрій Фаворов очолює дивізіон «Інтегрований газовий бізнес» Нафтогазу України.

Після ліквідації колегіального виконавчого органу більшість операційних рішень будуть ухвалювати керівники дивізіонів та директори за напрямами Групи Нафтогаз. Це дасть змогу посилити персональну відповідальність керівного складу компанії.

Трансформація НАК «Нафтогаз України» – це процес, який складається з впровадження нової операційної моделі та дивізіональної структури управління. Основна мета: підвищення енергетичної безпеки країни, нарощення обсягів власного видобутку та збільшення цінності компанії для кінцевого акціонера – громадян України.

З новою редакцією статуту Товариства можна ознайомитися за посиланням.

Детальніше про зміни в корпоративному управлінн НАК «Нафтогаз України» за посиланням.