2017-05-15

В Держгеонадрах відтермінували зупинення дії спецдозволів ПАТ «ДАТ» «Чорноморнафтогаз»

Зупинення дії спеціальних дозволів на користування надрами для Публічного акціонерного товариства «Державне акціонерне товариство» «Чорноморнафтогаз» відтерміновано. Таке рішення було прийнято сьогодні, 13 травня, на засіданні Комісії з питань надрокористування Державної служби геології та надр України. Мова йде про видобування природного газу на двох родовищах, Одеському та Штормовому. Нагадаємо, керівництво Товариства звернулось до Держгеонадр з проханням відтермінувати дію наказу щодо зупинення дії спецдозволів через несплату рентних платежів до державного бюджету. Наразі ПАТ «ДАТ» «Чорноморнафтогаз» відстоює свої права на майно в арбітражі за позовом України про порушення Російською Федерацією Конвенції ООН з морського права 1982 року.

«Ситуація із «Чорноморнафтогазом» не проста. Родовища знаходяться на анексованій території. На зустрічі із керівництвом Товариства,ми обговорили поточний стан справ, проконсультували щодо їх можливих дій у вирішенні цього питання. Зокрема мова йшла про налагодження діалогу із Державною фіскальною службою. Зі свого боку,  Держгеонадра всіляко підтримуватиме ПАТ «ДАТ» «Чорноморнафтогаз» і не допустить послаблення позиції України та втрати доказової бази в міжнародних судах проти Російської Федерації»,- каже керівник Держгеонадр Микола Бояркін.

Наразі ПАТ «ДАТ» «Чорноморнафтогаз» відстоює свої інтереси  в арбітражі за позовом України про порушення РФ Конвенції ООН з морського права 1982р. Спеціальні дозволи на користування надрами Одеського та Штурмового газових родовищ є доказами у цьому процесі на підтвердження вимог України.

Зупинення дії спецдозволів відтерміновано до 1 вересня 2017 року.