2020-11-24

Уругвай відмовиться від пошуку нових нафтових родовищ

Уряд Уругваю заявив про намір припинити геологорозвідку нафти на своїй території в районі атлантичного континентального шельфу. Про це заявив заступник міністра з питань навколишнього середовища Жерардо Амарілья, повідомляє Radio Uruguay.

За його словами, з огляду на наявні у країни зобов'язання в сфері боротьби з кліматичними змінами і скороченням викидів вуглекислого газу, Монтевідео не може в подальшому заохочувати видобуток вуглеводнів. 

"Якось непослідовно продовжувати пошук вуглеводнів з одного боку, і займати відповідну позицію щодо змін клімату та викидів CO2, з іншого", - заявив Амарілья.

Він пояснив, що Уругвай має ряд міжнародних зобов'язань, а також вже прийняте рішення про відмову від видачі нових дозволів на пошук вуглеводнів. "Наш уряд має намір стимулювати припинення пошуку нафти на нашій морській платформі, оскільки така практика негативно впливає на навколишнє середовище і несумісна з нашими зобов'язаннями по боротьбі зі зміною клімату", - зазначив заступник міністра.

При цьому уругвайська державна компанія ANCAP, відповідальна за проведення тендерів та укладання договорів з нафтовидобувними компаніями, продовжує роботу з пошуку та залучення іноземних нафтовиків. Так, влітку цього року ANCAP повідомила, що на три блоки розробки шельфу з шести надійшли пропозиції від зарубіжних компаній - американської Kosmos Energy і британської Bahamas Petroleum Company. Але контракти з фірмами були укладені із затримками, викликаними ситуацією з пандемією.

Примітно, що уряд Уругваю заявляє про намір припинити геологорозвідку вуглеводнів всього через рік після оголошення конкурсу на розробку шести нових шельфових блоків.