2018-03-26

«Укрнафтобуріння» в рекордні строки пробурило нову свердловину

Компанія Укрнафтобуріння освоїла нову свердловину №44 глибиною в 4 500 м. Строк буріння та кріплення склав 126 днів. Це рекордний показник компанії для свердловини такої глибини. Початковий добовий дебіт природного газу склав  100 тис. м3, конденсату – 7 т.

«За результатами запуску свердловини №44 добовий видобуток газу на Сахалінському родовищі збільшився до 1 850 тис. м3. Серед наших планів збільшити видобуток газу на 50% в 2018 році, тому ми розпочнемо буріння ще двох свердловин найближчим часом. Крім того, УНБ розвивається в унісон з наміром України стати енергонезалежною державою. На мою думку, приватні видобувні компанії зіграють ключову роль в досягненні цієї амбітної мети» – прокоментував Михайло Бакуненко, Голова Правління ПрАТ «ВК «Укрнафтобуріння».

Нагадаємо, що в 2017 році компанія Укрнафтобуріння збільшила видобуток газу на 51%, видобуток нафти/конденсату – на 48%.

Довідка:

ПрАТ «ВК «Укрнафтобуріння» – одна з найбільших приватних газовидобувних компаній в Україні. З 2010 року розробляє Сахалінське нафтогазоконденсатне родовище (Краснокутський район, Харківська область).

Основні напрямки діяльності компанії – видобуток природного газу, газового конденсату та нафти. Компанія експлуатує 23 газоконденсатні і нафтогазові свердловини. В рамках договорів про спільну діяльність додатково експлуатує 10 газоконденсатних свердловин. У 2017 році обсяг видобутку газу УНБ склав 390 млн. м3, нафти і конденсату - 43 тис. т.