2018-08-07

Укрнафта» відновила видобуток на Надвірнянщині

ПАТ  «Укрнафта» відновила видобуток на 47 свердловинах Луквинського та Гвіздецького родовищ на Надвірнянщині (Івано-Франківська область) після вимушеної зупинки 2 серпня через відсутність залізничних цистерн для транспортування нафти. Завдяки втручанню керівництва ПАТ «Укрзалізниця» вдалось уникнути подальшої зупинки свердловин в регіоні та суттєвих виробничих втрат.

Зупиняти видобуток на початку серпня компанія розпочала внаслідок гострого дефіциту порожніх цистерн, що мала поставити «Укрзалізниця» впродовж липня та на початку серпня. В свою чергу, це призвело до затоварення резервуарного парку, де накопичилось близько 40 тис. т нафти.

Дефіцит цистерн загрожував зупинкою 264 свердловин в регіоні, проте негативних наслідків вдалось уникнути.

Щомісяця «Укрнафта» потребує близько 170 цистерн для транспортування 10 тис. т нафти з Надвірної. На серпень заявлена потреба складає 310 цистерн внаслідок затоварення резервуарного парку. Наразі, компанія вже отримала 134 цистерни та очікує поставки ще 180 цистерн. Надалі «Укрнафта» планує тісно працювати з «Укрзалізницею» над недопущенням повторення подібної ситуації в майбутньому.