2018-07-18

«Укрнафта» шукає партнерів для розробки нових нафтогазових ділянок

ПАТ «Укрнафта», найбільша нафтовидобувна компанія в Україні, оголошує про пошук міжнародних партнерів для створення спільного підприємства для розвідки та розробки нових нафтогазових ділянок. Компанія запрошує іноземних інвесторів до спільної участі в аукціоні на ліцензії на нові нафтогазові ділянки, який оголосила Державна служба геології та надр України.

Перший аукціон з продажу спеціальних дозволів користування нафтогазоносними надрами в цьому році призначено на 25 жовтня. На ньому буде виставлено 4 нафтогазові ділянки: по дві в Сумській і Львівській області відповідно. Згодом регулятор має намір виставити на продаж ще 40 ділянок. Відповідно до оцінки Держгеонадр, загальний ресурс газу на цих 44 ділянках складає один трильйон метрів кубічних.

Запрошуючи до співробітництва в Україні, «Укрнафта» пропонує іноземним партнерам свій значний досвід в області нафтогазового видобутку в країні, ґрунтовні знання місцевих нафтогазових родовищ та розуміння особливостей українського регуляторно-правового поля. Наразі компанія веде видобувну діяльність на 82 родовищах у Східній та Західній Україні і працює на місцевому ринку понад 20 років.