2019-02-27

«Укрнафта» нарощує обсяги реалізації концепції Digital Oilfield - Калугін

ПАТ «Укрнафта» нарощує обсяги реалізації концепції Digital Oilfield, яка спрямована на максимально оперативне прийняття необхідних рішень. Про це заявив виконавчий віце-президент компанії Маврикій Калугін на конференції Ukrainian Energy Forum2019.

Рішення Digital Oilfield (Цифрове родовище) інтегрує в реальному часі різноманітні системи, людей, процеси і технології.

Нагадаємо, що з 2017 року компанія реалізує запуск системи дистанційного моніторингу власної розробки на свердловинах, обладнаних електроцентробежнимі насосами (ЕЦН). Вона дозволяє на відстані відстежувати стан роботи свердловин в режимі 24/7 і оперативно змінювати параметри обладнання, мінімізуючи простої свердловин. На кінець 2018 року система «Укрнафти» охопила 154 свердловини на різних родовищах компанії.

Крім того, у лютому 2019 ПАТ «Укрнафта» почало впроваджувати систему дистанційного моніторингу свердловин від білоруської компанії NAFTAMATIKA на Бугруватівське родовищі. В рамках проекту передбачено встановлення системи на 77 свердловинах.

За інформацією НафтоРинку вартість однієї системи від NAFTAMATIKA склала від $ 11 до $ 15 тис в залежності від свердловини.