2017-04-14

Укргазвидобування зменшує викиди в атмосферне повітря

Найбільша в Україні газовидобувна компанія — ПАТ «Укргазвидобування» — на фоні збільшення власного видобутку природного газу, вживає заходи щодо зменшення викидів в атмосферне повітря.

Зокрема, філія «Укрбургаз» — найбільше в Україні бурове підприємство, у 2016 році зменшило, порівняно з 2015 роком, викиди оксидів азоту на 83,5%, оксидів вуглецю — на 46,4%.

Також заходи, спрямовані на зменшення викидів в атмосферне повітря сполук азоту, було успішно вжито у філіях ГПУ «Полтавагазвидобування», ГПУ «Львівгазвидобування», Управлінні з переробки газу та газового конденсату.

Так, зменшення викидів оксидів вуглецю у 2016 році, порівняно з 2015 роком, було зафіксовано у ГПУ «Полтавагазвидобування» на рівні 2,75%, у ГПУ «Львівгазвидобування» — 2,7%, в Управлінні з переробки газу та газового конденсату — 8,86%.

Порівнюючи показники викидів забруднювальних речовин в атмосферне повітря за І квартал 2017 року з показниками за І квартал 2016 року, спостерігається зменшення викидів у процентному співвідношенні на 0,2%. Цей показник відображається на фоні збільшення у І кварталі 2017 року видобутку природного газу на 0,44%.

«У всьому світі збільшення виробництва призводить до збільшення викидів забруднювальних речовин в атмосферне повітря. Завдяки модернізації технологічних процесів та впровадженню екологічних принципів організації виробництва Укргазвидобування робить усе можливе, для того щоб мінімізувати шкідливий вплив роботи підприємства на навколишнє природне середовище», — зазначив голова правління ПАТ «Укргазвидобування» Олег Прохоренко.