2018-03-01

Укргазвидобування заявляє, що веде роботу на всіх ліцензіях, що надані компанії

Повідомляємо, що станом на 28.02.2018 року ПАТ «Укргазвидобування» має 185 спеціальних дозволів на користування надрами. При цьому згідно з даними офіційного сайту ДНВП «Геоінформ України» загалом у країні видано понад 475 спецдозволів на нафту та газ, тобто ПАТ «Укргазвидобування» володіє усього 39% від спецдозволів, забезпечуючи 75% від обсягів видобутку газу в Україні.

Зі 185 спецдозволів ПАТ «Укргазвидобування» – 135 спеціальних дозволів на видобування вуглеводнів, з яких на 129 здійснюють видобуток, 5 знаходяться у зоні АТО і на них роботи не проводять через відсутність доступу до об’єктів, а на 1 у зв’язку із виснаженістю основних покладів, проводять дорозвідку.

Також у компанії 50 (тобто всього 25% від усіх виданих в Україні) спеціальних дозволів на геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислова розробка родовищ (ДПР) та геологічне вивчення, в тому числі ДПР із подальшим видобуванням нафти та газу. З них на 9 спецдозволах відкрито родовища та проводять видобування вуглеводнів, на 9 спецдозволах відкрито родовища та проводять роботи із прискореного введення їх у ДПР, 1 спецдозвіл розташований у зоні АТО, роботи не проводять, на 31 спецдозволі активно проводять геологорозвідувальні роботи (сейсморозвідку, пошуково-розвідувальне буріння тощо) з них по 10-15 спецдозволах наблизилися до відкриття нових родовищ у 2018-2019 роках.

Отже, у ПАТ «Укргазвидобування» відсутні так звані «сплячі» спеціальні дозволи на користування надрами, окрім розташованих у зоні АТО.

Враховуючи, що середня виснаженість родовищ ПАТ «Укргазвидобування» складає понад 70%, до 2020 року Товариство завершить геологорозвідувальні роботи на цих ділянках, і у компанії не буде перспективних площ для проведення геологорозвідувальних робіт і відкриття нових родовищ. Отримання спецдозволів на нові перспективні ділянки надр є вкрай необхідною передумовою збільшення видобутку вуглеводнів для забезпечення виконання Програми «20/20» та здобуття енергонезалежності України.