2017-03-31

Укргазвидобування в гостях у Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка

На шляху реалізації стратегії 20/20 велика увага з боку команди Укргазвидобування приділяється не лише виробництву, але і освітнім проектам.
У лютому цього року був підписаний Меморандум про співпрацю між ПАТ “Укргазвидобування” і Полтавський національний технічний університет імені Юрія Кондратюка. На сьогодні намічений план заходів по реалізації положень меморандуму. Першим кроком на цьому шляху є проведення циклу освітніх зустрічей зі студентами університету і Коледжу нафти і газу «Міжнародний досвід заради українського майбутнього». Загалом упродовж весни буде проведено 6 зустрічей із першими особами ПАТ «Укргазвидобування» та провідними фахівцями ГПУ «Полтавагазвидобування» – по 3 для студентів університету і коледжу.

Цикл ми розпочали 29 березня зустріччю студентів із заступником виконавчого директора з видобутку Юрієм Нагорняком. У доповіді, крім інформації про життєвий цикл родовища, студенти почули багато нового про сучасні світові тенденції у видобутку вуглеводнів, довідалися про способи інтенсифікації, які використовуються ПАТ “Укргазвидобування” та провідними міжнародними компаніями. Юрій Нагорняк у ході дискусії поділився і своїм особистим досвідом, здобутим за кордоном. Він також закцентував увагу, що саме на студентах у залі триматиметься завтра видобуток вуглеводнів і лежатиме відповідальність за Україну і її енергонезалежність. Саме тому вже сьогодні вони повинні цікавитися світовими практиками, інноваціями та новими технологіями і не зупинятися у вдосконаленні себе як майбутніх фахівців.

Приємним було те, що студенти стежать і за новинами в галузі, бо у блоці питання-відповідь вони торкнулися гострих моментів. Студентів цікавило, чим загрожує українській енергонезалежності блокування спецдозволів, яке практикує Полтавська облрада; які шляхи бачить нова команда УГВ у вирішенні питання застарілого бурового обладнання, на яке не звертав уваги попередній менеджмент.

Зустріч студенти залишили задоволені і з великим багажем нової інформації “з перших рук”. Ми вважаємо, що подібні зустрічі і живі діалоги не зможе замінити жоден підручник. Університет, зі свого боку, також вбачає величезну користь для майбутніх працівників галузі від прямого спілкування з виробничниками.