2019-01-17

Укргазвидобування уклало знакову угоду з канадським виробником

АТ «Укргазвидобування» уклало угоду вартістю 2,4 млн дол. США з канадською інженерною компанією MWDPlanet на виробництво та постачання трьох комплектів систем телеметрії для похило-скерованого та горизонтального буріння свердловин.

Договір з виробником обладнання було укладено у посольстві Канади в Україні. На підписанні були присутні Надзвичайний та Повноважний посол Канади в Україні Роман Ващук, голова правління АТ «Укргазвидобування» Олег Прохоренко, директор із закупівель «Групи Нафтогаз» Орест Логунов, директор з матеріально-технічного постачання та закупівель АТ «Укргазвидобування» Фелікс Черни, начальник департаменту буріння АТ «Укргазвидобування» Михайло Падучак, директор MWDPlanet Борис Кучеренко та комерційний аташе посольства Канади в Україні Адам Барболет.

Під час переговорів, які передували підписанню контракту, MWDPlanet запропонувало справедливу вартість устаткування та вигідні умови для Укргазвидобування.

Варто зазначити, що укладення договору напряму з виробником обладнання стало можливим за сприяння представників посольства Канади в Україні. Роман Ващук відмічає, що поглиблення співпраці найбільшої газовидобувної компанії України з провідними канадськими виробниками обладнання сприяє розвитку торгових-економічних відносин між країнами.

«Компанія отримає якісне обладнання від міжнародного виробника та справедливу ціну, тому – це добрий приклад взаємовигідної прямої співпраці, що допоможе нам реалізувати завдання відносно збільшення обсягів буріння. Постачання власних телеметричних систем  шляхом прямого контракту з виробником дасть змогу Укргазвидобуванню зменшити витрати на залучення сторонніх організацій для надання сервісних послуг з метою реалізації проектів похило-скерованого буріння середнього рівня складності. Компанія підтримує здоровий баланс щодо власного та зовнішнього контенту сервісних послуг», – розповів Михайло Падучак.

Борис Кучеренко в свою чергу зазначив, що співпраця з Укргазвидобування, флагманом українського газовидобутку, відкриває для MWDPlanet – представника високотехнологічного канадійського бізнесу – український ринок та створює можливість для співпраці з іншими компаніями галузі. 

Інженерно-виробнича компанія MWDPlanet and Lumen Corporation з майже 20-річним досвідом роботи є одним із небагатьох провідних розробників і виробників обладнання та новітніх технологій у галузі підземних телеметрій, замірів і передання даних геологічних формацій у реальному часі під час буріння.

Довідково

Новітній комплекс обладнання виробництва MWDPlanet призначений для замірів і передання даних у реальному часі просторового орієнтування компоновок бурильної колони під час буріння, замірів та передання даних у реальному часі геологічних формацій промислових резервуарів під час похило-скерованого та горизонтального буріння газових та нафтових свердловин. Зазначене устаткування дозволяє керувати траєкторією свердловини згідно із геологією підземних формацій бурити на значних відстанях, за критичних температурних, шоково-вібраційних та режимів надвисоких тисків, оцінювати геологію продуктових зон іще під час буріння, зменшити час простою бурового верстату, отримати більш продуктивну свердловину із найменшими економічними ризиками та зменшити витрати за рахунок більш ефективного споживання енергії.

Телеметричні системи планують використовувати під час буріння свердловин як силами власного бурового управління «Укрбургаз», так і силами зовнішніх бурових підрядників.