2018-04-10

Укргазвидобування у І кварталі забезпечило видобуток газу на рівні 102%

ПАТ «Укргазвидобування» у І кварталі 2018 року забезпечило видобуток природного газу на рівні 102% до І кварталу 2017 року, що у натуральному значенні дорівнює збільшенню на 67,2 млн кубічних метрів.

За оперативними даними, видобуток ПАТ «Укргазвидобування» за січень-березень 2018 року склав 3,764 млрд куб. м природного газу.

Згідно річного плану, виробничий результат першого кварталу відповідає плану поквартального нарощування видобутку газу.

В свою чергу, технологічні заходи першого кварталу та плани другого кварталу по операційним видам діяльності (введення нових свердловин з буріння, капітальний ремонт свердловин, операції з інтенсифікації видобутку, збільшення на 50% колтюбінгових робіт, та введення в експлуатацію 22 кмгазопроводу «Валюхи»), закладають підвалини для забезпечення планових показників видобутку у першому півріччі 2018 року.

Також, у ІІІ та ІV кварталах 2018 року Укргазвидобування планує введення нових технологічних потужностей: 8 дожимних компресорних станцій, збільшення до 50 станків з капітального ремонту свердловин зовнішніх підрядників, 10 комплексів з колтюбінгу, азотні установки, введення в експлуатацію нових свердловин зовнішніх бурових підрядників.

«Всі вищенаведені технологічні операції у симбіозі з введенням в дію законів щодо земельних питань та децентралізацію рентних платежів, дозволять вийти на  показники видобутку газу, виходячи з планів програми «20/20», - зазначив Голова Правління ПАТ «Укргазвидобування» Олег Прохоренко.