2018-03-30

Укргазвидобування розпочинає співпрацю з ЛНУ ім. Івана Франка за сприяння Львівської ОДА

29 березня, у Львові підписано тристоронній Меморандум про співпрацю між ПАТ «Укргазвидобування», Львівським національним університетом ім. Івана Франка та Львівською обласною державною адміністрацією.

Меморандум передбачає впровадження у виробництво наукових технологій з інтенсифікації видобутку нафти і газу, розроблених науковцями вишу, а також адаптацію навчальних програм та навчальних планів кафедри «Геологія нафти і газу» до реальних потреб галузі. Водночас, документ обумовлює можливість проведення польових практик студентів на об’єктах УГВ.

Підписання Меморандуму – очікувана подія. Мирон Фірман, директор з питань геології Укргазвидобування наприкінці минулого року провів зустріч із ректором ЛНУ ім. Івана Франка Володимиром Мельником, викладачами та студентами кафедри геології університету. Саме там обговорювали потребу у співпраці.

Мирон Фірман, наголосив, що звичайно ж УГВ зацікавлене у якісному навчанні кадрового потенціалу геологів, які матимуть бажання вчитися далі, переймати практику фахівців із світовим іменем і ставати спеціалістами міжнародного рівня.

В свою чергу, Володимир Мельник, ректор ЛНУ ім. Івана Франка, звернувся із пропозицією допомогти в оновленні навчальних програм факультету до рівня сьогоднішніх практичних вимог. «Ми не маємо консервативного ставлення до навчального процесу, ми прагнемо його адаптувати до практичних потреб, ми готові до змін і пропонуємо нам у цьому допомогти», - зазначив він.

Ростислав Замлинський, перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації подякував за таку ініціативу. Він наголосив, що сьогодні наш успіх – це досягнення енергонезалежності України.