2019-02-27

Укргазвидобування розпочало пілотний проект зі встановлення плунжерних ліфтів

В умовах відсутності нових ділянок вуглеводнів АТ «Укргазвидобування» збільшує видобуток на наявних родовищах шляхом застосування інноваційно-технологічних операцій з видалення рідини зі свердловин, які тривалий час не експлуатували або експлуатували із періодичними зупинками.

На сьогодні вже встановлено плунжерний ліфт на свердловині Опішнянського родовища, який дозволив очистити свердловину від накопиченої рідини на вибої та збільшити добовий дебіт на майже 50 %.

Пілотним проектом передбачено встановлення п’яти плунжерних ліфтів у рамках мультисервісного контракту з ТОВ «Везерфорд Україна».

Операції з використанням плунжерних ліфтів мають високу результативність, відносно низьку вартість і короткий термін окупності, який складає орієнтовно від 6 до 12 місяців.

Але неможливо досягти значного збільшення видобутку газу в Україні використовуючи лише наявні родовища, які перебувають на завершальній стадії розробки. Тому Укргазвидобування планує брати активну участь в аукціонах та електронних торгах Держгеонадра на нові ділянки.