2017-02-15

Укргазвидобування попереджає ризики у відношеннях з оператором Договору СД Карпатигаз

Як стало відомо ПАТ «Укргазвидобування» від ДФС, ТОВ «Карпатигаз», яка є оператором за Договором про Спільну Діяльність, не задекларувало видобутку вуглеводнів за грудень 2016 року та не сплатило ренту, тим самим поставивши під сумнів можливість подальшої реалізації вуглеводнів.

ПАТ «Укргазвидобування» у зв’язку з невиконанням ТОВ «Карпатигаз» зобов’язань з оплати наданих послуг та інших договірних зобов’язань, керуючись ст.538 Цивільного кодексу України, призупинило передачу вуглеводнів ТОВ «Карпатигаз».

Заяви Карпатигаз про начебто незаконні дії Укргазвидобування не відповідають дійсності. У відносинах з ТОВ «Карпатигаз» ПАТ «Укргазвидобування» діє виключно в правовому полі та захищає законні інтереси компанії та держави.

Нагадаємо, «Укргазвидобування» в 2016 році звернулося до Стокгольмського арбітражу з позовом про розірвання договору про спільну діяльність (СД) від 2002 року з ТОВ «Карпатигаз» і Misen Enterprises AB, а також про стягнення збитків. Нещодавно Карпатигаз повідомило, що ресурс грудня СД не змогло реалізувати, оскільки «Укргазвидобування» відмовилося його транспортувати.