2013-07-02

Українцям в Пенсильванії розказали про видобуток сланцевого газу та інновації

Директор Центру Бенджаміна Франкліна з інновації та комерціалізації сланцевого газу Білл Холл (Bill Hall) та його заступник Джон Сіґґінс (John Siggins) зустрілися із делегацією з України, щоб обговорити перспективи розробки сланцевого газу та стимулювання інновацій у цій галузі.

Зустріч відбулася в рамках Програми міжнародних відвідувачів-лідерів Державного департаменту США.

Українська делегація прибула до США 10 червня. Серед цілей проекту - обговорення переваг та викликів розробки сланцевого газу в США, дослідження політик з нагляду за видобутком на національному, штатовому та місцевому рівнях, визначення впливу на громади та навколишнє середовище, а також проведення зустрічей з групами, що працюють над пов’язаними з цим питаннями.

Білл Холл заявив, що в очолюваному ним центрі із задоволенням поділилися процесом визначення інновацій та пояснили, яким чином промисловість сланцевого газу може набрати обертів. "Пенсильванія є лідером у розробці сланцевого газу в екологічно дружній спосіб, і ми можемо допомогти іншим країнам у використанні їх запасів сланцевого газу в подібний спосіб", сказав він.

"Українська енергетика", за матеріалами The Wall Street Journal