2008-04-11

Україна. Завершила роботу ХІ Міжнародна виставка-ярмарок «Екологія-2008»

В Національному комплексі «Експоцентр України», з 08 по 11 квітня 2008 року проходила ХІ Міжнародна виставка-ярмарок «Екологія-2008», головними організаторами якої були Мінприроди, МНС та НАН України.

В урочистій обстановці міжнародну виставку відкрив перший заступник Міністра охорони навколишнього природного середовища Степан Лизун.

Вже одинадцятий рік, крім основних організаторів, міжнародна виставка зібрала розробників чистої екологічної продукції, власників обладнання для її виробництва, підприємства, які впроваджують новітні технології з метою мінімізації викидів шкідливих викидів у атмосферу, утилізацію відходів власних технологічних процесів, виробників лікарських засобів із екологічно чистої сировини, науково-дослідні інститути, громадські організації.

Під час роботи ХІ Міжнародної виставки – ярмарку  «Екологія -2008» представники міністерства працювали в режимі „Громадська приймальня Мінприроди”. Також було проведено 4 тематичні семінари щодо  моніторингу навколишнього середовища, впровадження вимог ратифікованої Верховною Радою України у 1999 році Орхуської конвенції і Протоколу про реєстри викидів та перенесення забруднювачів, міжнародної діяльності у сфері екології та проблем екології великих міст.

Міністерство охорони навколишнього природного середовища України