2008-03-28

Україна. Засідання обласної комісії з питань упорядкування підприємницької діяльності, пов'язаної з геологічним вивченням надр

27 березня заступник голови облдержадміністрації Наталія Білоус провела засідання обласної комісії з питань упорядкування підприємницької діяльності, пов'язаної з геологічним вивченням надр та видобуванням корисних копалин. На розгляд виносились питання використання мінерально-сировинної бази області у 2007 році, дотримання норм діючого законодавства суб'єктами надрокористування та здійснення контрольних функцій державними органами у цій сфері.

Про стан використання мінерально-сировинної бази області доповіла заступник начальника головного управління економіки облдержадміністрації Олександра Хомик. За її словами, на території області розташовано 386 родовищ і 34 об'єкти обліку (з урахуванням комплексності всього 420) з 16 видів різноманітних корисних копалин, з яких до промислової розробки залучено менше половини. Мінерально-сировинна база майже на 60 проц. складається з корисних копалин паливно-енергетичного комплексу, близько 32 проц. припадає на будівельну сировину. У 2007 році надрокористувачами області розроблялось майже 50 родовищ.

Про результати проведених перевірок дотримання вимог  природоохоронного законодавства при розробці надр було заслухано інформацію начальника екологічної інспекції в області В'ячеслава Логвіна. Він зазначив, що у 2007 році Державною екологічною інспекцією в області  було здійснено 313 перевірок, за результатами яких було складено 143 протоколи та 143 особи було притягнуто до адміністративної відповідальності.

Державною інспекцією промислової безпеки та охорони праці на виробництва та об'єктах підвищеної небезпеки у 2007 році було здійснено 117 обстежень підприємств області, що займаються діяльністю у сфері надрокористування. Про це повідомив начальник інспекції Микола Пономаренко.

Начальник північної міжрегіональної інспекції державного нагляду і промислової безпеки в нафтогазовому комплексі Олександр Семенченко поінформував про дотримання законодавства в нафтогазовому комплексі області. Про порушення вимог земельного законодавства при видобутку корисних копалин доповів в.о. начальника управління з контролю за використанням і охороною земель Олег Мамєєв.

Підбиваючи підсумки засідання, заступник голови облдержадміністрації Наталія Білоус наголосила на необхідності співпраці всіх контролюючих органів у сфері надрокористування, а також відзначила необхідність підготовки паспортів родовищ корисних копалин місцевого значення для потенційних інвесторів.

Чернігівська облдержадміністрація