2008-06-12

Україна. Вода у київських бюветах відповідає санітарним нормам, - Київська мiськдержадмiнiстрацiя

Двічі на рік фахівці «Київводоканалу» спільно зі спеціалістами міської санепідемстанції здійснюють планово-профілактичні роботи на усіх бюветах

За інформацією ВАТ «Київводоканал», у столиці сьогодні функціонує 209 бюветів. Двічі на рік фахівці «Київводоканалу» спільно зі спеціалістами міської санепідемстанції здійснюють планово-профілактичні роботи на усіх бюветах. Окрім планових перевірок, бюветні комплекси обслуговуються також за заявками районів. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

Як повідомили в санепідемслужбі міста Києва, в травні поточного року був здійснений санітарний нагляд за станом джерел централізованого водопостачання, ефективністю роботи очисних та знезаражуючих споруд та якістю питної води, що надходила у водопровідну мережу міста.

За результатами санітарно-хімічних і санітарно-бактеріологічних досліджень, вода, що подавалась у водопровідну мережу міста, цілком відповідає нормативам питної. Вона безпечна в епідемічному відношенні, нешкідлива за хімічним складом. В окремих випадках, під час перевірки, санепідслужбою надавались приписи власникам водопровідних мереж щодо проведення промивки та дезінфекції. Службою експлуатації в таких випадках проводились необхідні санітарно-профілактичні заходи (промивка, дезинфекція водорозбірних колонок).

Усі 209 бюветних комплексів постійно контролювались фахівцями «Київводоканалу» та санепідемстанції, перевірялась якість води в свердловинах, що живлять бювети, і в водорозбірних колонках павільйонів.

Нагадаємо, що розроблено проект розпорядження Київської міської державної адміністрації „Про розширення у 2008 році мережі бюветних комплексів артезіанського водопостачання в м. Києві”, та пропозиції ВАТ «Київводоканал», що передбачають під час проектування та будівництва бюветних комплексів обладнання їх системою доочистки.

Київська Мiська Державна Адмiнiстрацiя