2008-03-21

Україна. Видобуток мінеральних вод без відповідних дозволів

Територіальним управлінням Держгірпромнагляду в Хмельницькій області проведено перевірку дотримання законодавства про надра суб’єктами господарської діяльності, які займаються геологічним вивченням і розробкою родовищ мінеральних та природних лікувальних ресурсів. Перевіркою охоплено Збручанське родовище мінеральних вод: ДП «Хмельницьккурортресурси» та ТОВ «Хмельницьк Унікум».

Встановлено, що підприємство ДП «Хмельницьккурортресурси» не отримало спеціальний дозвіл на користування надрами, не дивлячись на те, що дія попереднього закінчилася у лютому поточного року. Акт гірничого відводу на вказаному підприємстві є, але використовується з порушеннями (не внесені зміни у зв’язку із новим керівництвом, та власна експлуатаційна свердловина №3). Тоді як ТОВ «Хмельницьк Унікум» взагалі не отримано відповідного Акту.

Крім того, підприємствами не погоджено з управлінням план відбору та втрат води на 2008 рік.

Згідно результатів перевірки заборонено експлуатацію трьох свердловин. За допущені порушення притягнуто до адміністративної відповідальності директора ДП «Хмельницьккурортресурси» та технічного директора ТОВ «Хмельницьк Унікум».

"Держгірпромнагляд України"