2008-03-03

Україна. Відбулося розширене засідання колегії Мінприроди

29 лютого 2008 року відбулося розширене засідання колегії Мінприроди «Про підсумки діяльності Міністерства охорони навколишнього природного середовища у 2007 році та головні завдання на 2008 рік»

У засіданні колегії взяли участь керівники Міністерства охорони навколишнього природного середовища України, територіальних органів та спеціальних підрозділів Мінприроди, інших міністерств, урядових органів, громадськості, науковці, народні депутати. Вперше на заході такого рівня були присутні екс-міністри природоохоронного відомства Василь Шевчук та Юрій Щербак, а також Міністр опозиційного Уряду Анатолій Толстоухов.

Учасники засідання підвели підсумки роботи відомства у 2007 році, але основний акцент було приділено пріоритетам та головним напрямам роботи у 2008 році.

Міністр Георгій Філіпчук поінформував присутніх про те, що пріоритетні напрями роботи Мінприроди закладені у програмі діяльності Уряду «Український прорив: для людей, а не для політиків». Він окреслив коло першочергових завдань,  яким природоохоронне відомство приділить особливу увагу. Насамперед, це стосується розробки державних стандартів, що набуває особливої актуальності в умовах вступу України до СОТ та євроінтеграційних процесів.  Акцентовано увагу на проблематиці надрокористування, що потребує встановлення більш жорстких правил  при отриманні   спеціальних дозволів та державному контролі за їх використанням.    На неналежному рівні є  система державного екологічного моніторингу, а також  необхідно негайно забезпечити необхідний  рівень  лісовідновлення.

Ще одним завданням, що стоїть перед Мінприроди, є збільшення площі  природно-заповідного фонду та запровадження ефективної екологічної освіти громадян України.

Міністерство охорони навколишнього природного середовища України