2008-03-11

Україна. У Рівному обговорено питання охорони родовищ бурштину

У Рівному відбулась міжвідомча нарада керівників Держуправління охорони навколишнього природного середовища, Державної екологічної інспекції, Управління МВС України у Рівненській області, Управління західного територіального командування Внутрішніх військ МВС України.

Учасники наради обговорили питання щодо організації підготовки сил та засобів забезпечення охорони родовищ бурштину-сирцю на Рівенщині.

Начальник Держуправління ОНПС у Рівненській області Петро Колодич вніс пропозицію   передбачити видатки із сільських та селищних природоохоронних фондів на здійснення заходів з охорони та рекультивації порушених у наслідок видобутку бурштину земель у Дубровицькій, Володимирецькій та Сарненській районних програмах охорони довкілля та раціонального використання природних ресурсів.

Відзначено, що на сьогодні першочерговим завданням є легалізація видобутку бурштину старательським методом, для чого необхідні відповідні зміни у законодавстві, адже вартість 1-2 тонн бурштину, який реалізується поза державним обліком, співвідноситься з річними видатками на охорону всіх його родовищ в області.

Міністерство охорони навколишнього природного середовища України