2010-11-29

Україна. У Державній геологічній службі відбувся ІІІ аукціон з продажу спеціальних дозволів на користування надрами у 2010 році

До аукціону було допущено 11 з 21 лоту, виставленого на продаж. З них сім спеціальних дозволів – на геологічне вивчення з дослідно-промисловою розробкою, і чотири – на видобування. Ділянки надр представлені кам`яним вугіллям, пиляльним вапняком, пісковиком, габро-діабазами, гранітом, газом-метаном вугільних родовищ та мергелем.

Як повідомив голова Державної геологічної служби Анатолій Безух, дев`ять спецдозволів було знято з продажу у зв`язку з відсутністю заявок. Ще один лот довелося зняти через несплату одним із заявників вартості пакету аукціонної документації та завдатку відповідно до Порядку проведення у 2010 році аукціонів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами.

У ході торгів десять спеціальних дозволів було реалізовано за початковою ціною продажу з урахуванням кроку аукціону, один – з урахуванням двох кроків. Підсумок аукціонних торгів склав 2 млн 460 тис. 660 грн.

Загалом, за інформацією Держгеолслужби, цього року від продажу спеціальних дозволів на користування надрами на аукціонах і поза аукціонами та збору за їх видачу станом на 24 листопада 2010 року до казни надійшло 248 млн грн.

За словами Анатолія Безуха, четвертий і останній у 2010 році аукціон з продажу спеціальних дозволів на користування надрами відбудеться орієнтовно 28 грудня. Відповідне оголошення про проведення торгів опублікують в газеті «Урядовий кур`єр» наприкінці цього або наступного тижня. «Нині виконано багато підготовчої роботи щодо його організації і проведення. Тож, думаю, він буде набагато результативнішим за попередні аукціони», – відзначив Анатолій Безух.

Державна геологічна служба України