2008-06-09

Україна. Триває діалог між Компанією «Венко Прикерченська Лтд.» та державними органами України

«Венко Прикереченська Лтд.» розпочала діалог з державними органами України з приводу врегулювання спірних питань, що виникли у зв'язку з Угодою про розподіл вуглеводнів. Про це повідомили представники робочої групи Компанії під час прес-бріфінгу 6 червня 2008 року.

Голова ради директорів компанії «Венко Прикерченська  Лтд.» Джин Ван Дайк підкреслив, що на цей час очолювана ним Компанія не отримала жодних офіційних пояснень з боку Уряду щодо причин одностороннього припинення його участі в Угоді, а також анулювання дії ліцензії на розробку Прикерченського шельфу Чорного моря – ані через офіційні джерела, ані під час особистої зустрічі Голови ради директорів компанії «Венко Прикерченська  Лтд.» з Прем’єр-міністром України Юлією Тимошенко. «Під час цієї зустрічі ми лише почули заперечення з приводу існування «Венко Прикерченська  Лтд.». Однак за умовами Угоди про розподіл продукції «Венко Інтернешнл Лтд», яка виграла тендер, має право передати подальше виконання договору компанії, яка буде створена спеціально з цією метою, тобто – «Венко Прикерченська  Лтд.», – розповів Джин Ван Дайк.

«Ми закликаємо Уряд України до швидкого прийняття рішення, оскільки у результаті затягування процесу ми не зможемо підписати контракт з компанією, яка має унікальне судно, що може вести роботи на глибині понад 2000 метрів, і розпочати активне вивчення шельфу, а це означає, що на наступні десять років можна забути про перспективи розробки родовищ нафти та газу в Прикерченському шельфі Чорного моря», - сказав Голова ради директорів компанії «Венко Прикерченська Лтд.» Джин Ван Дайк.

На сьогоднішній день компанія «Венко Прикерченська Лтд.» продовжує роботу над реалізацією проекту, зокрема, ведеться обробка геологічних даних з Прикерченського шельфу Чорного моря. Однак за умовами договору про розподіл продукції бюджет та план робіт має бути затверджений міжвідомчою комісією при участі представників державних органів влади. Згідно з договором компанія «Венко Прикерченська Лтд.» минулого року підготувала та подала на затвердження бюджет та програму робіт на другу половину 2007 та на 2008 роки, які до цього часу не затверджені.

Продуктивний горизонт