2008-05-27

Україна. Розпочалась перевірка всіх небезпечних за проявами газодинамічних явищ вугільних вибоїв

Інспекції Донецького та Луганського гірничих округів Держгірпромнагляду розпочали перевірку гірничих виробок на пластах, небезпечних за проявами газодинамічних явищ. Відповідне розпорядження направлено до керівників теруправлiнь.

Особлива увага під час перевірок звертатиметься на виконання власниками і керівництвом вугільних підприємств вимог нормативних документів, що визначають порядок ведення робіт на таких гірничих виробках.   

Водночас, триває комплексна перевірка стану промислової безпеки та охорони праці в ДП ВК «Краснолиманська», в якій задіяні державні інспектори шести інспекцій Донецького гірничого округу.

Станом на 26 травня обстежено 4 очисних і 8 підготовчих вибої шахти. Під час перевірок виявлено незабезпеченість розрахунковою кількістю повітря, порушення паспорту кріплення та інші порушення. Відповідні приписи направлені керівництву підприємства.

Рішення про поновлення робіт, заборонених на підприємстві в цілому після аварії, буде прийматися комісією за участю представників Держгірпромнагляду, шахти, профспілкового комітету та ДВГРС з урахуванням результатів перевірки.

Держгірпромнагляд