2008-06-25

Україна. Рішенням Держгірпромнагляду відновлено роботу на шахті «Степова»

Рішенням Держгірпромнагляду відновлено роботу на шахті «Степова». Особливий режим на шахтах Львівщини триває

Начальник територіального управління Держгірпромнагляду по Львівській області Віктор ШАЙТАН підписав дозвіл на відновлення робіт на шахті "Степова" ДП "Львіввугілля". На даний час у шахті перебуває близько 150 шахтарів, ведеться плановий видобуток вугілля.

Комісія, до складу якої увійшли науковці, представники Мінвуглепрому і Держгірпромнагляду,  на чолі із виконуючою обов'язки першого заступника начальника теруправління Держгірпромнагляду по Львівській області – начальника гірничого округу Людмилою Толстою минулої п'ятниці розглянула можливості відновлення життєдіяльності "Степової". Визначилося коло зауважень, які заважали відкриттю шахти. Вже у суботу, як повідомили після відповідної перевірки інспектори Держгірпромнагляду, зусиллями керівництва і колективу недоліки були усунуті, і шахта відновлює повноцінне життя.

Як відомо, пожежа на "Степовій" почалася 2-го квітня поточного року, близько 16-ї години 40 хвилин у тупиковій частині прилеглого до лави 115-го конвеєрного штреку пласта "Сокальський", на дільниці з видобутку вугілля № 4, лава № 115.

Гірничі роботи з видобутку вугілля в лаві № 115 велися на глибині близько 550-ти метрів. Довжина лави – 200 метрів. Довжина виймального стовпа – 450 метрів.

Причини пожежі будуть встановлені спеціально створеною комісією, до складу якої увійшли фахівці науково-дослідних інститутів, Міністерства вугільної промисловості і Держгірпромнагляду.

На момент аварії в шахті перебувало 92 (дев'яносто дві) людини. Станом на 17-ту годину 40 хвилин 2-го квітня 2008 року всі люди, в тому числі – 13 працівників аварійної дільниці, були виведені на поверхню, потерпілих – немає.

З моменту початку пожежі і ведення рятувальних та ліквідаційних заходів територіальне управління Держгірпромнагляду по Львівській області заборонило будь-які роботи на шахті "Степова".  У понеділок, 23-го червня, роботи відновлено.

Держгірпромнагляд України