2010-06-04

Україна. Рада прийняла Постанову "Про Основні напрями бюджетної політики на 2011 рік"

4 червня Верховна Рада України схвалила розроблені Кабінетом Міністрів основні напрями бюджетної політики на 2011 рік (бюджетну резолюцію). За відповідну постанову № 6485 проголосувало 249 депутатів при мінімально необхідних 226.

З доповіддю щодо даного питання виступив міністр фінансів Федір Ярошенко. Кабінету Міністрів доручено підготувати проект держбюджету на 2011 рік з урахуванням схваленої бюджетної резолюції і пропозицій Ради до неї.

Згідно з додатками 1 і 2 до постанови, у частині стосовно змін до законодавства, прийняття яких є необхідним для реалізації бюджетної політики держави у 2011 році, вказується за необхідне, зокрема:

– запровадження єдиного платежу – плати за користування надрами для видобування корисних копалин замість двох діючих платежів (платежі за користування надрами для видобування корисних копалин та збір за геологорозвідувальні роботи, виконані за рахунок коштів державного бюджету);

– перегляд базових нормативів усіх платежів за спеціальне використання природних ресурсів та проведення їх щорічної індексації;

– створення стабільної законодавчої бази для надання спеціальних дозволів на користування надрами (продаж на відкритих спеціальних аукціонах або проведення інвестиційних конкурсів з використання родовищ стратегічного значення).