2010-03-18

Україна. Проведено перевірку додержання вимог природоохоронного законодавства КП "Червонозаводське"

Державною екологічною інспекцією в Полтавській області 16.03.10 року проведено перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства на комунальному підприємстві “Червонозаводське” (м.Червонозаводське Лохвицького р-ну) та встановлено, що  в період з 01.07.09 по 16.02.10 року здійснювався самовільний забір води з артезіанських свердловин без дозволу на спеціальне водокористування та спеціального дозволу на користування надрами (прісними підземними водами), що є порушенням ст. 44 Водного кодексу України, ст. 21 Кодексу України “Про надра”. Об’єм самовільно забраної води з артезіанських свердловин склав 167099 м3. Внаслідок вказаних порушень державі заподіяно збитки на суму 1 476 608 грн.

Враховуючи, що в зазначених діях можуть міститися ознаки злочину,  матеріали перевірки направлено до Лохвицького  РВ  ГУМВС  та прокуратури Полтавської області для відповідного реагування.

Керівника підприємства притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 47 КУпАП та видано припис щодо усунення виявлених порушень вимог природоохоронного законодавства.

Міністерство охорони навколишнього природного середовища України