2011-04-04

Україна придбала бурову платформу у Сінгапурі, щоб збільшити власний видобуток вуглеводнів

Україна у найближчі 5 років має намір збільшити власний видобуток вуглеводнів, щоб максимально зменшити залежність від імпортних енергоносіїв. З цією метою НАК «Нафтогаз України» придбав у Сінгапурі бурову платформу, яка працюватиме на Чорноморському шельфі. Про це в телепрограмі «Велика політика» повідомив Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко.

«Сьогодні ми, я маю на увазі «Нафтогаз України», закупили найсучаснішу бурову платформу в Сінгапурі, і восени ми її поставимо на Чорне море, на Суботинське родовище», - повідомив Юрій Бойко.

На думку Міністра, збільшенню власного видобутку вуглеводнів сприятиме також залучення нових технологій від провідних світових компаній.

«У нас пройшли дуже вдалі переговори з американськими компаніями – Halliburton, Chevron, і Conoco Phillips, які відроджували старі техаські родовища. І вони приїхали з цими технологіями до нас. Влітку ми підпишемо контракти. Ми вивчили досвід, як вони реанімували техаські родовища, таким же чином будуть реанімовано наші родовища в Західній Україні. А попутно, італійська компанія Eni, також візьметься в нас за таку ж програму з реанімації газових родовищ на Східній Україні», - підкреслив Юрій Бойко.

Міністерство палива та енергетики України