2010-02-22

Україна. НАК «Нафтогаз України» відкрила третє родовище вуглеводнів у Єгипті

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» продовжує успішну реалізацію проекту з освоєння концесійної території Алам Ель Шавіш Іст (Alam El-Shawish East) в Західній Пустелі Арабської Республіки Єгипет, повідомляє прес-центр НАК «Нафтогаз України».

Відповідно до Виробничої програми, закінчено бурінням чергову пошукову свердловину на концесійній території у Південному блоці. При випробуванні в свердловині горизонту “G” формації Abu Rawash 20 лютого поточного року отримано промислові припливи газу дебітом 270 тис.куб.м на добу та конденсату дебітом 64,5 куб.м на добу. Відповідно до геофізичних досліджень, перспективними горизонтами в пробуреній свердловині є також горизонти Abu Rawash “F”, Abu Rawash “D”, Abu Rawash “B”.

Таким чином, Компанією відкрито вже третє родовище на концесійній території Алам Ель Шавіш Іст (Alam El-Shawish East) в Єгипті.

В цей час продовжуються пошукові роботи в межах концесійної території, здійснюється підготовка до оголошення про комерційне відкриття, організації раннього видобутку вуглеводнів.

Успішна реалізація Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» проекту у Єгипті сприятиме прискоренню процесу диверсифікації джерел постачання енергоносіїв та становленню світового іміджу України як потужної енергетичної держави.

Довідка. 13 грудня 2006р. між Арабською Республікою Єгипет та Єгипетською Генеральною Нафтовою Корпорацією і Компанією «Нафтогаз України» укладено Концесійну угоду концесійної території Алам Ель Шавіш Іст (Alam El-Shawish East) площею 994 кв.км в Західній Пустелі Арабської Республіки Єгипет.

В результаті першого випробування на площі Gharadik свердловини HG-34/3 горизонту “G-2” формації Abu Rawash 18 лютого 2009 року було отримано промисловий приплив нафти дебітом 80 тонн на добу. Другий промисловий приплив вуглеводнів у цій же свердловині дебітом 350 тонн нафти на добу та 115 тис. куб. м газу на добу було отримано з горизонту Abu Rawash “G-5” 8 листопада 2009 року.

Одночасно на площі  Western  Gharadik було відкрито друге нафтогазове родовище - в результаті  випробування  свердловини  WHG-2/1, яка дала промислові припливи нафти 44 тонни на добу з горизонту “Bahariya” та 16,7 тонн на добу з горизонту Abu Rawash “G-6”, а також попутнього газу з цих же горизонтів дебітом відповідно 14,4 та 9,9 тис. куб.м.

На цей час пробурено 8 свердловин, з них 6 пошукових (Sedfa-1, Hend-1, Mosaad-1, Hg-34/5, WHg-2/1, Karima-1X) та 2 розвідувальні (Hg-34/3, Hg-34/4), 1 свердловина знаходиться в бурінні (WHg-1/1) та на 3 свердловинах проводяться роботи з капремонту та випробування пластів (Hg-34/4, Hg-34/2, Karima-1). В процесі буріння свердловин проводиться повний комплекс геолого-геофізичних та промислових досліджень.

Продуктивний горизонт