2008-02-22

Україна. На шахті ім. Орджонікідзе розпочато комплексну перевірку

19 лютого 2008р. на шахті ім.Орджонікідзе ВАТ “Центральний ГЗК”, Криворізьким гірничопромисловим теруправлінням розпочато комплексну перевірку стану промислової безпеки та охорони праці.

Начальник Криворізького територіального управління Олег Чередніченко, під чиїм головуванням проводитиметься перевірка, на офіційному засіданні працівників підприємства ознайомив присутніх з метою та планом її проведення.

Зосередивши увагу на тому, що в Криворізькому регіоні при веденні вибухових робіт використовується приблизно 120 тис. тон вибухових матеріалів на рік, з них тільки 10-12% на підземних роботах,  все ж таки безпека їх ведення буде пріоритетним напрямком в роботі перевірки. При цьому питання навчання та перевірки знань працівників, які ведуть ці роботи, теж матиме своє місце.

Аналізуючи стан промислового травматизму, начальник теруправління акцентував увагу на тих випадках, які найчастіше трапляються на підприємствах і зазначив, що: “Поганий приклад – це теж приклад, який вчить що слід зробити аби уникнути його на своєму підприємстві”. А як позитивний приклад для наслідування, рекомендував фахівцям з охорони праці досконально вивчити досвід впровадження системи охорони праці на Миколаївському глиноземному заводі.

В ході обстеження 14 інспекторів перевірятимуть стан промислової безпеки та умов праці, пов’язаних з геологічним вивченням надр, їх використанням та охороною, використанням і переробкою мінеральної сировини, безпечного поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення. Разом з тим не залишиться поза увагою стан кріплення стволів та підйомних комплексів, внутрішахтний і конвеєрний транспорт, електробезпека та протипожежний захист шахти. Поряд з перевіркою технічного стану об’єктів, аналізуватиметься наявність та функціонування служби охорони праці та інших служб технічної підтримки виробництва.

Перевірка триватиме до 25 лютого, і проходитиме за участю технічних інспекторів профспілок, санітарно-епідемічної служби, представники прокуратури, СБУ, пожежного нагляду та органів місцевого самоврядування.

Її результати будуть розглянуті на спеціальному засіданні працівників підприємства та інспекції.

"Держгірпромнагляд України"