2008-05-30

Україна. Луганське теруправління Держгірпромнагляду перевірило стан безпеки на вугільних пластах

Луганське територіальне управління Держгірпромнагляду перевірило стан безпеки на вугільних пластах небезпечних до газодинамічних явищ.

Позачергові вибіркові перевірки, як профілактичний захід, відбулися внаслідок аварії, що сталася на Донецькій шахті «Красноліманська», де 23 травня через раптовий викид вугілля і газу трапився груповий нещасний випадок.

Під час обстежень фахівці державного нагляду виявили низку порушень: місцеві накопичення метану під покрівлею, заниження швидкості повітря на апаратурі автоматичного контролю, невідповідність паспорту встановлення сейсмоприймача апаратури ЗУА-98, порушення вибухобезпечності електрообладнання тощо.

Як зазначив керівник Луганського гірничого округу Валерій Чистоклєтов, шахта «Суходольська – Східна», не мала зауважень з боку держінспекторів. Він підкреслив, що під час перевірок було три призупинення вуглевидобутку в виробках на шахтах «Гірська» ДП «Первомайськвугілля», ім. Баракова, «Самсонівська-Західна» ВАТ «Краснодонвугілля». До адміністративної відповідальності притягнуті керівники структурних підрозділів зазначених шахт.

Держгірпромнагляд