2008-06-06

Україна. Держгірпромнагляд стурбований низьким рівнем відомчого нагляду на вугільних підприємствах

Держгірпромнагляд струрбований незадовільним рівнем відомчого нагляду на вугільних підприємствах та пропонує доручити відповідним структурним підрозділам Мінвуглепрому вжити невідкладних заходів щодо усунення порушень, виявлених перевіркою.

Відповідно до листа Держгірпромнагляду відомчими комісіями, до складу яких входили представники шахт, державних підприємств, фахівці державної воєнізованої гірничорятувальної служби Мінвуглепрому України проведено 397 обстежень об’єктів на 95 вугільних підприємствах.

За матеріалами перевірки, які були надані до теруправлінь по Донецькій та Луганській областях, було встановлено, що відомчими комісіями не в повному обсязі вносились виявлені недоліки до актів перевірок. При виявленні більше ніж 2500 тис. порушень комісіями видано лише 17 наказів та притягнуто до відповідальності всього 27 осіб. При вибіркових перевірках наданих актів фахівцями державного нагляду додатково заборонено ведення гірничих робіт на 58 об’єктах, накладено штрафи на 48 керівників та фахівців підприємств.

Держгірпромнаглядом прийнято рішення посилити державний нагляд за станом безпечного відпрацювання викидонебезпечних пластів у Донецькій та Луганській областях.

Прийняті заходи будуть розглянуті на засіданнях Ради теруправлінь зі звітами керівників перевірених підприємств та державних інспекцій.

Держгірпромнагляд України