2009-11-16

Україна. Білоруси запрошують на громадські слухання з питань розробки родовища «Хотиславське»

Міністерство природних ресурсів та охорони навколишнього середовища Республіки Білорусь надіслало в обласну раду Волині запрошення взяти участь в громадських слуханнях щодо подальшого використання родовища «Хотиславське». У листі зазначається, що ця зустріч відбудеться першого грудня в будинку культури села Хотислав Малоритського району Брестської області. Тоді буде оприлюднено звіт про можливий вплив на навколишнє середовище видобування крейди в родовищі.

У громадських слуханнях візьмуть участь фахівці науково-дослідних інститутів, представники Міністерства природних ресурсів та охорони навколишнього середовища Республіки Білорусь, установ та організацій.

Голова обласної ради Анатолій Грицюк дав доручення заступнику голови обласної ради Борису Загреві та голові постійної комісії обласної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів Олегу Кіндеру сформувати делегацію волинських фахівців і взяти участь у громадських слуханнях.

З матеріалами звіту про можливий вплив на навколишнє середовище видобування крейди в родовищі можна ознайомитися на сайті Міністерства природних ресурсів і охорони навколишнього середовища Республіки Білорусь.

Міністерство охорони навколишнього природного середовища України