2010-11-29

Україна. Бельгія зацікавлена у встановленні нових партнерських відносин з Україною

Близько 300 бельгійських та українських високопосадовців та бізнесменів взяли участь у роботі бізнес-форуму «Бельгія-Україна». Захід відбувся у Києві 22 листопада у рамках візиту делегації Бельгійської економічної місії на чолі з Його Королівською Високістю принцом Бельгії Філіпом.

У вітанні принц Філіп відзначив, що співробітництво з Україною має значні перспективи, і Бельгія зацікавлена інвестувати у будівельну, транспортну галузі, а також у розвиток співробітництва у сфері енергозбереження.

«Ми приїхали до України, щоб сказати нашим колегам, що ми відкриті для бізнесу. Завдяки цьому форуму, зокрема, ми прагнемо знайти нові можливості для збільшення торгівлі і інвестицій і встановити нові партнерські відносини», – сказав президент Федерації підприємств Бельгії Томас Лейсі.

Перший заступник голови Держгеолслужби України Любомир Гончарук, який брав участь у заходах, зазначив, що українська сторона приділяє велику увагу зміцненню міжнародних економічних зв‘язків. «Ми провели низку зустрічей, і керівники деяких бельгійських компаній висловили зацікавленість інвестувати в мінерально-сировинну базу України», – сказав пан Гончарук і висловив сподівання, що цей візит виведе відносини між Україною і Бельгією на новий рівень співпраці.

Державна геологічна служба України