2008-05-23

Україна. Б.Данилишин: Задля підвищення енергобезпеки необхідно запроваджувати енергозберігаючі технології та нарощувати власний видобуток нафти та газу

Міністр економіки України Богдан Данилишин взяв участь у “Міжнародному енергетичному форумі 2008”.

“Структура світової економіки на сьогодні сформована так, що проблеми забезпечення країн нафтою та газом є питанням не тільки енергетичної безпеки держави, а у значній мірі питанням її економічної незалежності”, - наголосив Богдан Данилишин.

Міністр економіки вважає, що одним зі шляхів підвищення енергетичної безпеки країни є запровадження енергозберігаючих технологій та обладнання, а також нарощування власного видобутку нафти та газу.

“Оскільки вирішення зазначеної проблеми потребує великих капітальних вкладень та передових технологій, участь іноземних копаній розглядається як вагомий фактор у її вирішенні”, - зазначив Богдан Данилишин.

За словами керівника економічного відомства, Україна відноситься до країн, яка лише частково забезпечує потреби у вуглеводнях за рахунок власного видобутку.

Саме тому, у програму проведення Міжнародного енергетичного форуму включене питання перспектив збільшення обсягів видобутку вуглеводнів.

Міністр економіки України Богдан Данилишин переконаний, що “Міжнародний енергетичний форум 2008” виведе відносини між українськими підприємствами та іноземними інвесторами на новий рівень взаємовигідної співпраці.

Урядовий портал